Dirbtiniai priedai

Prieš pirkdami duoną atidžiai perskaitote informaciją ant pakuotės. Perskaitote dar kartą. Vis dar ne visai suprantate, kas čia per biksinas, anatas ar monokalio fosfatas?

Neretai duonos kepėjai norėdami palengvinti ir pagreitinti duonos kepimo procesą, į jos tešlą paprasčiausiai įmaišo puriklių, emulsiklių, dažiklių ar konservantų. Visi jie žymimi raide E ir skaičiumi arba tikruoju pavadinimu.

Tad reikėtų vengti produktų, kurių sudėtyje yra:

E150C (amoniakinė karamelė) gali kilti arba paūmėti virškinamojo trakto sutrikimai;
E160B (anatas, biksinas, norbiksinas) gali kilti arba paūmėti alergija, astma;
E200 (sorbo rūgštis) gali kilti arba paūmėti alergija, astma;
E339 (Mononatrio fosfatas, Dinatrio fosfatas, Trinatrio fosfatas), E340 (Monokalio fosfatas, Dikalio fosfatas, Trikalio fosfatas), E341 (Monokalcio fosfatas, Dikalcio fosfatas, Trikalcio fosfatas) turi savybę surišti kalcį, todėl norint išvengti kalcio trūkumo organizme, reikėtų vartoti ribotai.

Kuo trumpesnis gaminio sudėtinių dalių sąrašas, tuo jis naudingesnis mūsų sveikatai.

Kepykla „Gudobelė“ – Natūralu. Be kompromisų.