Ingredientai

Mūsų skonio meistrai kasdien dirba, kad galėtume patiekti Jums šviežius, tik iš natūralių žaliavų pagamintus produktus. Todėl mūsų gaminiuose nerasite ingredientų, žymimų raide E, Jūsų stalui siūlome tik tai, ką mums davė pati gamta.

Vitaminai

Duonos gaminiuose gausu B grupės vitaminų, kurie itin svarbūs mūsų nervų ir virškinimo sistemoms. Taip pat čia randama vitamino E, kuris yra natūralus antioksidantas, lėtinantis ląstelių senėjimą.

  • Vitaminas B1 greitina energijos, reikalingos nervų, raumenų ir širdies darbui, gamybą bei padeda atsigauti po stresų.
  • Vitamino B2 organizme kaupiama labai maži kiekiai, todėl jo atsargos turi būti papildomos kasdien.  Šio tipo vitaminas skatina energijos išsiskyrimą iš maistingųjų medžiagų bei užtikrina burnos, liežuvio, plaukų ir odos sveikumą.
  • Vitaminas B3 dalyvauja nervų ir virškinimo sistemos veikloje, yra reikalingas toksinams iš organizmo šalinti. Be to, šis vitaminas svarbus geram regėjimui ir sveikai odai.

Mineralinės medžiagos

Duonoje yra ir tokių mineralų kaip magnis, fosforas, kalis, kalcis bei geležis. Kiekvienas iš jų itin svarbus mūsų organizmo veiklai, todėl šių mineralinių medžiagų atsargos turėtų būti papildomos nuolat.

  • Magnio ar jo junginių mūsų organizmas pats pasigaminti negali, todėl juos turime gauti su maistu. Šis mineralas ypač svarbus širdies, kraujagyslių, raumenų ir nervų sistemos veiklai.
  • Fosforas būtinas energijos gamybai ląstelėse, svarbus normaliai širdies ir inkstų veiklai, pagreitina kaulų lūžių gijimą.
  • Kalcis reikalingas kaulų tvirtumui, raumenų susitraukimui ir kraujo krešėjimui.
  • Kalis svarbus kraujospūdžio reguliavimui organizme.
  • Geležis būtina normaliai žmogaus organizmo veiklai ir imunitetui.