Siūlome pasigaminti tris gardžius padažus, kurie puikiai tiks prie krosnyje keptų duonos traškučių BON JOY.
Česnakinis varškės kremas
Ingredientai:
- 1 pakelis liesos varškės;
- 1 skiltelė česnako;
- kelios šakelės šviežio raudonėlio ar baziliko;
- 100 ml pieno;
- šiek tiek druskos ir pipirų.
Į maisto trintuvą sudedame varškę ir smulkintą česnaką, taip pat supilame pieną, pabarstome druska, pipirais ir viską patriname 15-20 sekundžių. Jei trūksta drėgmės – pilame dar šiek tiek pieno. Tuomet smulkiai supjaustome naudojamas šviežias žoleles (man skaniausia su šviežiu raudonėliu) ir įmaišome į varškės kremą. Patiekiau su svogūnų skonio „Bon Joy“ duonos traškučiais.
Čederio sūrio padažas
Ingredientai:
- šaukštas kukurūzų krakmolo;
- 1 šaukštas sviesto arba aliejaus;
- 100g čederio sūrio;
- 200ml pieno;
- 2 šaukštai kreminio sūrelio;
- šiek tiek druskos ir pipirų;
- keli lašai aštraus padažo.
Puode įkaitiname aliejų arba ištirpiname sviestą. Tuomet beriame kukurūzų krakmolą, labai gerai išmaišome ir pakepame 1-2 minutes. Supilame pieną ir pamaišydami šluotele verdame 7-8 minutes ant vidutinės kaitros, kol pienas sutirštėja. Po to suberiame tarkuotą sūrį, kreminį sūrį, druską, pipirus, aštrų padažą ir viską išmaišome kol sūris ištirpsta. Patiekiame kol šiltas. Man labai patiko su česnako skonio „Bon Joy“ juodos duonos traškučiais
Riešutų sviesto padažas su medumi
Ingredientai:
- 150 ml natūralaus jogurto;
- 3 šaukštai riešutų sviesto;
- 1 šaukštas medaus.
Visus ingredientus išplakame šluotele ir patiekiame su saldžiais užkandžiais ar vaisiais.