• EN
  • RU
Light logo Dark logo
  • Pradžia
  • Produktai
    • Šviesi duona
    • Tamsi duona
    • Batonai
    • Užkandžiai
    • Skrudinimo duona
    • Konditerija
  • Šviežios istorijos
  • Apie mus / Kontaktai

2019 © Gudobele

  •  Šviežios istorijos
  • Receptai

Pupų užtepas

Šis užtepas kiek panašus į humusą, tačiau gaminamas ne iš avinžirnių, o iš paprasčiausių pupų.


Šis užtepas kiek panašus į humusą, tačiau gaminamas ne iš avinžirnių, o iš paprasčiausių pupų.
Užtepo gaminimui naudojama sezamų pasta (arab. Tahini), kuri jam suteikia ypatingo skonio. Pupų užtepas labai tinka prie duonos traškučių „Bon Chance“.

Ingredientai

200 g baltųjų pupelių
4 česnako skiltelės
1/2 a.š maltos aitriosios paprikos
1/2 a.š aitriosios paprikos dribsnių
100 ml sezamų pastos
50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml vandens, kuriame virė pupelės
druskos pagal skonį
pakelio „Bon Chance“ duonos traškučių

Gaminimas

Pupas nakčiai užmerkite vandenyje, kad reikėtų trumpiau virti. Išmirkusias perplaukite, užpilkite švariu vandeniu, įmeskite dvi česnako skilteles ir virkite apie valandą žemoje temperatūroje, kol pupos visai suminkštės.

Išvirusias pupas nusunkite. Dalį skysčio, kuriame virė pupos, pasilikite. Elektriniu trintuvu sugrūskite virtas pupas su likusiomis česnako skiltelėmis, sezamų pasta, alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir citrinų sultimis. Kad užtepas būtų skystesnis, įpilkite vandens, kuriame virė pupos.

Pupų užtepą pateikite apibarstę aitriųjų paprikų dribsniais su duonos traškučiais.

  • gegužės 22, 2019

Kita istorija

Svogūnų sriuba su alumi

TAMSI DUONA     ŠVIESI DUONA     SKRUDINIMO DUONA     BATONAI     UŽKANDŽIAI      KONDITERIJA

2019 © Gudobele

Made by

Choco Agnecy