
Šis užtepas kiek panašus į humusą, tačiau gaminamas ne iš avinžirnių, o iš paprasčiausių pupų.
Šis užtepas kiek panašus į humusą, tačiau gaminamas ne iš avinžirnių, o iš paprasčiausių pupų.
Užtepo gaminimui naudojama sezamų pasta (arab. Tahini), kuri jam suteikia ypatingo skonio. Pupų užtepas labai tinka prie duonos traškučių „Bon Chance“.
Ingredientai
200 g baltųjų pupelių
4 česnako skiltelės
1/2 a.š maltos aitriosios paprikos
1/2 a.š aitriosios paprikos dribsnių
100 ml sezamų pastos
50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml vandens, kuriame virė pupelės
druskos pagal skonį
pakelio „Bon Chance“ duonos traškučių
Gaminimas
Pupas nakčiai užmerkite vandenyje, kad reikėtų trumpiau virti. Išmirkusias perplaukite, užpilkite švariu vandeniu, įmeskite dvi česnako skilteles ir virkite apie valandą žemoje temperatūroje, kol pupos visai suminkštės.
Išvirusias pupas nusunkite. Dalį skysčio, kuriame virė pupos, pasilikite. Elektriniu trintuvu sugrūskite virtas pupas su likusiomis česnako skiltelėmis, sezamų pasta, alyvuogių aliejumi, prieskoniais ir citrinų sultimis. Kad užtepas būtų skystesnis, įpilkite vandens, kuriame virė pupos.
Pupų užtepą pateikite apibarstę aitriųjų paprikų dribsniais su duonos traškučiais.