
Svogūnų sriuba yra ne tik gardi, bet ir soti bei ypatingai šildanti šaltą žiemos dieną.
Svogūnų sriuba yra ne tik gardi, bet ir soti bei ypatingai šildanti šaltą žiemos dieną.
Labiausiai pasaulyje yra išgarsėjusi prancūziška svogūnų sriuba, kuri verdama su baltu vynu.
Ši sriuba gaminama su lietuvišku alumi, o vietoj prancūziškos duonos skrebučio, užkepto su sūriu, ji pagardinama „Bon Chance“ duonos traškučiais. Šios sriubos skonis labai priklauso nuo jai gaminti naudojamo alaus rūšies.
Ingredientai
500 g ropinių svogūnų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 česnakų skiltelių
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto miltų
džiovintų čiobrelių
60 ml nekartaus skonio alaus
500 ml jautienos sultinio
50 g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų pagal skonį
kelių saujų traškučių „Bon Chance“
Gaminimas
Svogūnus ir česnakus nulupkite, svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, o česnakus smulkiai sukapokite.
Ant žemos temperatūros puode su alyvuogių aliejumi lėtai apkepkite svogūnus ir česnakus, kol jie suminkštės, bet neapskrus. Suminkštėjusius svogūnus apiberkite cukrumi ir dar kiek pakepkite. Svogūnų kepimas užtrunka apie 25 minutes. Tada ant svogūnų užberkite miltus, išmaišykite ir trumpai kepkite, supilkite alų, leiskite jam kiek nugaruoti ir pilkite sultinį. Sriubą gardinkite druska, pipirais, čiobreliais bei virkite ant žemos temperatūros apie 20 minučių, kol svogūnai taps beveik permatomi.
Išvirusią sriubą supilkite į indelius, apibarstykite tarkuotu sūriu ir užberkite duonos traškučių.