Ši sriuba iš Dzūkijos. Jai naudokite iš anksto iškeptus arba išvirtus burokėlius, sriubą pagaminsite daug greičiau.
Ši sriuba iš Dzūkijos. Jai naudokite iš anksto iškeptus arba išvirtus burokėlius, sriubą pagaminsite daug greičiau.
Džiovinti grybai sriubai suteiks nuostabaus miško kvapo. Duonos traškučiai paskanins ir išbaigs sriubą.
Ingredientai
2 keptų burokėlių
1 l daržovių sultinio
1 svogūno
1 šaukšto citrinų sulčių
petražolių šakelės
saujos džiovintų grybų
kelių pipirų žirnelių
kelių lauro lapelių
„Bon Chance“ duonos traškučių
druskos ir cukraus pagal skonį
Gaminimas
Džiovintus baravykus iš vakaro užmerkite verdančiame vandenyje ir palikite per naktį, kad išbrinktų. Išbrinkusius nuplaukite ir supjaustykite. Grybų sunkos neišpilkite, ją atidėkite sriubai.
Iš anksto paruoštus burokėlius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka, o svogūną smulkiai supjaustykite.
Sriubos puode su aliejumi pakepkite pjaustytą svogūną, šalia sudėkite pjaustytus grybus, maišydami trumpai pakepkite, tada sudėkite tarkuotus burokėlius. Kai apkeps, supilkite sultinį, nuo grybų atlikusią sunką bei prieskonius. Sriubą virkite apie 15 minučių, tada gardinkite druska, citrinų sultimis, cukrumi.
Išvirusią sriubą uždenkite dangčiu ir palikite bent 5 minutes pastovėti, barstykite duonos traškučiais ir kapotomis petražolėmis.