![](https://gudobele.lt/wp-content/uploads/2017/02/sv-burokeliu-uztepas-vidinis-1024x1024.jpg)
Netradicinis, bet labai gardus ir sveikas užtepas prie traškių duonelių „Bon Crisp“.
Tai kiek netradicinis, bet labai gardus ir sveikas užtepas prie traškių duonelių „Bon Crisp“.
Tradicinės daržovės – burokėliai šiame užtepe pateikiami netradiciškai, trinti bei gardinti rytietiškais skoniais: kalendromis, datulių sirupu, granatų sėklomis.
Ingredientai
150 g virtų arba keptų burokėlių
2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio citrinų sulčių
1 šaukšto datulių sirupo
1 česnako skiltelės
0,5 šaukšto maltų kalendrų
druskos, juodųjų pipirų
kelių šaukštų granatų sėklų
kelių šaukštų lazdynų riešutų
pakelio duonelių „Bon Crisp“
Gaminimas
Virtus arba keptus burokėlius nulupkite ir stambiai supjaustykite. Elektriniu trintuvu į košelę sutrinkite pjaustytus burokėlius kartu su tirštu jogurtu, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Trintą užtepą gardinkite datulių sirupu, kapotu česnaku, maltomis kalendromis ir maltais pipirais, druska.
Paruoštą užtepą sudėkite į indelį, apibarstykite granatų sėklomis ir skaldytais skrudintais lazdynų riešutais bei šalia pateikite traškių duonelių „Bon Crisp“.