
Šis avokadų užtepas labai panašus į tradicinę meksikietišką gvakamolę (“guacamole”).
Šis avokadų užtepas labai panašus į tradicinę meksikietišką gvakamolę (“guacamole”).
Tik jie ją dar gardina smulkiai pjaustytu pomidoru be sėklų. Užtepas labai tinka prie traškių duonelių „Bon Crisp“.
Ingredientai
2 prinokusių avokadų
1 šaukšto žaliųjų citrinų sulčių
pusės šaukštelio druskos
pusės raudonojo svogūno
pusės šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelio pipirų
duonelių „Bon Crisp“
Gaminimas
Užtepui naudokite tik minkštus ir gerai sunokusius avokadus, juos perpjaukite pusiau, ištraukite kauliuką ir šaukštu išimkite minkštimą. Avokadų minkštimą apliekite žaliųjų citrinų sultimis, kad nepradėtų tamsėti ir šakute gerai sutrinkite.
Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite ir praskalaukite po tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į trintus avokadus. Užtepą gardinkite druska, aitriųjų paprikų dribsniais ir maltais pipirais bei gerai išmaišykite. Pateikite su traškiomis duonelėmis „Bon Crisp“.