Šis kvapnus moliūgų užtepas puikiai tinka su traškiomis duonelėmis BON CRISP pagardintomis moliūgų sėklomis ir sūriu.
Šis kvapnus moliūgų užtepas puikiai tinka su traškiomis duonelėmis BON CRISP pagardintomis moliūgų sėklomis ir sūriu.
Ingredientai
1 kg moliūgo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus pusės šaukštelio cinamono
2 šaukštų tahini pastos
2 česnako skiltelių
1 šaukšto sezamų sėklų
1 šaukšto datulių sirupo
1 šaukšto citrinų sulčių
žiupsnelio aitriųjų paprikų
druskos, pipirų pagal skonį
traškių duonelių „Bon Crisp“
Gaminimas
Moliūgą supjaustykite, išimkite sėklas ir nulupkite. Pjaustytą moliūgą suberkite skardoje ant kepimo popieriaus, apšlakstykite aliejumi, datulių sirupu ir apibarstykite druska, cinamonu, aitriaisiais pipirais. Skardą su moliūgais pašaukite kepti į 200 laipsnių įkaitusią orkaitę 45 minutėms, kol moliūgas pilnai suminkštės.
Iškepusius moliūgo gabalėlius sutrinkite elektriniu trintuvu kartu su tahini pasta, įspauskite česnako skilteles ir šaukštą citrinos sulčių, jei reikia papildomai gardinkite druska ir prieskoniais.
Ataušusį užtepą apibarstykite sezamų sėklomis ir pateikite su traškiomis duonelėmis „Bon Crisp“.