Ši trintos konsistencijos moliūgų sriuba yra gaminama iš moliūgų tyrės, todėl jos nereikia trinti ir ji išverda daug greičiau.
Ši trintos konsistencijos moliūgų sriuba yra gaminama iš moliūgų tyrės, todėl jos nereikia trinti ir ji išverda daug greičiau.
Sriuba gardinama šildančiais imbierų ir aitriųjų paprikų prieskoniais, todėl yra labai aromatinga bei tinkanti šaltajam metų laikui.
Ingredientai
2 stiklinių moliūgų tyrės
1 indelio smulkintų konservuotų pomidorų
2 česnako skiltelių
1 l daržovių sultinio
žiupsnelio maltų imbierų ir aitriųjų paprikų miltelių
druskos ir cukraus pagal skonį
kelių šaukštų aliejaus
šviežių lapkotinių salierų lapelių
kelių šaukštų aliejaus
pakelio duonos traškučių „Bon Chance“
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą su aliejumi ir suberkite imbierų ir aitriųjų paprikų miltelius, kiek pakaitinkite, tada česnakų spaudykle įspauskite kelias česnakų skilteles.
Į puodą su prieskoniais suberkite smulkintus konservuotus pomidorus, išmaišykite ir kelias minutes pavirkite, tada supilkite paruoštą moliūgų tyrę ir dar kelias minutes pavirkite.
Į troškintas daržoves supilkite sultinį ir virkite sriubą apie 10 minučių. Gardinkite druska, cukrumi ir pilstykite į lėkštes. Sriubą apibarstykite kapotais salierų lapeliais bei duonos traškučiais.
Ant salotų lapų užpilkite paruoštą padažą ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais.