Šioms pavasarinėmis salotoms sotumo ir pikantiškumo suteikia mėlynųjų pelėsių sūris, skrudintos saulėgrąžų sėklos, kepti šoninės gabalėliai ir duonos traškučiai.
Šioms pavasarinėmis salotoms sotumo ir pikantiškumo suteikia mėlynųjų pelėsių sūris, skrudintos saulėgrąžų sėklos, kepti šoninės gabalėliai ir duonos traškučiai.
Tai puikus patiekalas lengvai pavasario vakarienei prie taurės balto vyno.
Ingredientai
100 daigintų saulėgrąžų daigų
50 g mėlynųjų pelėsio sūrio
50 g saulėgrąžų sėklų
50 g rūkytos šoninės
kelių saujų „Bon Chance“ duonos traškučių
Padažui
1 šaukšto citrinos sulčių
3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
1 šaukšelio grūdėtų garstyčių
1/2 a.š medaus
Gaminimas
Saulėgrąžų daigus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite salotų džiovyklėje.
Sausoje keptuvėje, nuolat maišydami, paskrudinkite saulėgrąžų sėklas. Palikite jas praaušti.
Rūkytą šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir paskrudinkite keptuvėje, kol taps traškūs. Iškepusią šoninę sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Į lėkštę berkite daigintinius, ant jų uždėkite traškios šoninės gabalėlius, patrupinkite sūrio ir apibarstykite saulėgrąžomis. Iš padažui skirtų sudedamųjų dalių indelyje suplakite padažą ir užpilkite ant paruoštų salotų. Salotas apibarstykite duonos traškučiais.