Šį skaisčiai žalią užtepą galima pagaminti tiek iš šviežių, tiek ir iš šaldytų žirnelių. Jis labai tinka prie traškių duonelių.
Ingredientai
200 g žaliųjų žirnelių (švieži arba šaldyti)
1 šaukštelis citrinos sulčių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
kelių šakelių šviežių mėtų
druskos, pipirų pagal skonį
traškių duonelių „Bon Crisp“
Gaminimas
Žirnelius kartu su mėtomis apvirkite vandenyje apie 3 minutes, kol jie suminkštės. Išvirusius perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų skaisčiai žalios spalvos.
Elektriniu trintuvu sutrinkite žirnelius ir mėtas su alyvuogių aliejumi, kol pasidarys vientisa tiršta masė. Pildami daugiau aliejaus galite patys reguliuoti pagardo tirštumą.
Trintus žirnelius skaninkite druska, maltais pipirais, citrinos sultimis. Pateikite su traškiomis duonelėmis „Bon Crisp“.