Tai sveikesnė ir lengviau pagaminama tradicinių lietuviškų salotų su kepta duona versija.
Tai sveikesnė ir lengviau pagaminama tradicinių lietuviškų salotų su kepta duona versija.
Morkos, vietoj majonezo, gardinamos padažu, paruoštu iš tiršto graikiško jogurto, o vietoj aliejuje keptos duonos jos apibarstomos traiškytais „Bon Chance“ duonos traškučiais. Šioms salotoms pikantiškumo suteikia česnakai, malti kuminai ir šviežios kalendros.
Ingredientai
4 vidutinio dydžio morkų
2 skiltelių česnako
saujos kalendrų
kelių saujų „Bon Chance“ duonos traškučių
Padažui
2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio citrinų sulčių
žiupsnio druskos
juodųjų pipirų ir malto kumino pagal skonį
Gaminimas
Šviežias morkas nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais arba stambiai sutarkuokite. Česnakus ir kalendrų lapelius smulkiai sukapokite ir užberkite ant paruoštų morkų.
Salotų padažą sumaišykite iš tiršto jogurto su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, gardinkite druska, pipirais, kuminais. Paruoštą padažą užpilkite ant morkų ir gerai išmaišykite.
Morkų salotas padalinkite į lėkštes ir apibarstykite tarp rankų traiškytais duonos traškučiais.