• EN
  • RU
Light logo Dark logo
  • Pradžia
  • Produktai
    • Šviesi duona
    • Tamsi duona
    • Batonai
    • Užkandžiai
    • Skrudinimo duona
    • Konditerija
  • Šviežios istorijos
  • Apie mus / Kontaktai

2019 © Gudobele

  •  Šviežios istorijos
  • Receptai

Pikantiškos morkų salotos

Tai sveikesnė ir lengviau pagaminama tradicinių lietuviškų salotų su kepta duona versija.

Tai sveikesnė ir lengviau pagaminama tradicinių lietuviškų salotų su kepta duona versija.
Morkos, vietoj majonezo, gardinamos padažu, paruoštu iš tiršto graikiško jogurto, o vietoj aliejuje keptos duonos jos apibarstomos traiškytais „Bon Chance“ duonos traškučiais. Šioms salotoms pikantiškumo suteikia česnakai, malti kuminai ir šviežios kalendros.

Ingredientai

4 vidutinio dydžio morkų
2 skiltelių česnako
saujos kalendrų
kelių saujų „Bon Chance“ duonos traškučių

Padažui

2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio citrinų sulčių
žiupsnio druskos
juodųjų pipirų ir malto kumino pagal skonį

Gaminimas

Šviežias morkas nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais arba stambiai sutarkuokite. Česnakus ir kalendrų lapelius smulkiai sukapokite ir užberkite ant paruoštų morkų.

Salotų padažą sumaišykite iš tiršto jogurto su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis, gardinkite druska, pipirais, kuminais. Paruoštą padažą užpilkite ant morkų ir gerai išmaišykite.

Morkų salotas padalinkite į lėkštes ir apibarstykite tarp rankų traiškytais duonos traškučiais.

  • gegužės 22, 2019

Kita istorija

Daržovių ir sūrio sumuštiniai

TAMSI DUONA     ŠVIESI DUONA     SKRUDINIMO DUONA     BATONAI     UŽKANDŽIAI      KONDITERIJA

2019 © Gudobele

Made by

Choco Agnecy