Stalo karaliai sumuštiniai – ne tik pusryčiams prie arbatos puodelio, bet ir vakarienei ar iškylai.
Ingredientai
2 riekės batono „Iš gamtos kraitės“ su visagrūdžiais miltais
2 riekės tamsios duonos „Iš gamtos kraitės“ su visagrūdžiais miltais
2 riekės šviesios duonos „Iš gamtos kraitės“ su visagrūdžiais miltais
2 riekės sumuštinių duonos „Iš gamtos kraitės“ su visagrūdžiais miltais
4 šaukštai tepamojo nesaldaus varškės sūrio
1 sauja salotų
2 vidutinio dydžio agurkai
1 avokadas
2 šaukštai citrinų sulčių
4 riekės fermentinio sūrio
1 sauja šviežių bazilikų lapelių
Gaminimas
Salotas ir bazilikus nuplaukite, nusausinkite salotų džiovyklėje. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą supjaustykite plonomis riekelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis. Agurkus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais.
Visas duonos ir batono riekeles aptepkite varškės sūriu, perpjaukite pusiau. Ant vienos puselės klokite salotų lapų, avokado, agurkų, bazilikų, fermentinio sūrio, o tada – atvirkštine tvarka: bazilikų, agurkų, avokado, salotų. Galiausiai sumuštinį užvožkite kita duonos ar batono riekele.
Taip susluoksniuotus sumuštinius bent pusvalandį palaikykite suslėgtus arba sudėkite porcijomis į sumuštinių maišelius ir sustatykite į pailgą stačiakampę dėžutę.