
Tai nauja senos geros mišrainės su kepta duona ir pupelėmis versija.
Tai nauja senos geros mišrainės su kepta duona ir pupelėmis versija.
Šioje, mažiau kalorijų turinčioje, mišrainėje riebi kepta duona keičiama traškiais „Bon Chance“ duonos traškučiais, o kaloringas majonezas – česnakų ir petražolių trintu padažu. Padažas šioms salotoms yra trinamas rankinėje grūstuvėje arba elektriniu trintuvu kartu su šaltai spaustu rapsų aliejumi, panašiai, kaip pesto padažas, o kad būtų skystesnis ir gaivesnio skonio jis atskiedžiamas natūraliomis obuolių sultimis.
Ingredientai
Stiklinės virtų pupų
150 g rūkyto sūrio
česnakų skonio „Bon Chance“ traškučių
Padažui
4 česnakų skiltelių
4 šaukštų rapsų aliejaus
2 šaukštų obuolių sulčių
šviežių petražolių
žiupsnio drukos, pipirų
Gaminimas
Džiovintas pupeles nakčiai užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. Prieš verdant jas perplaukite po tekančiu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Pupeles sūdykite pačioje virimo pabaigoje.
Sūrį stambiai sutarkuokite. Ataušusias pupeles sumaišykite su tarkuotu sūriu.
Grūstuvėje česnakus sutrinkite kartu su druska ir petražolėmis į tyrę, tai galite padaryti ir elektriniu trintuvu, panašiai, kaip ir pesto padažą. Trindami lėtai pilkite rapsų aliejų ir maišykite, kol padažas taps vientisas. Padažą suskystinkite įmaišydami obuolių sultis ir gardinkite maltais pipirais.
Paruoštą padažą užpilkite ant pupelių su sūriu ir gerai išmaišykite. Mišrainę dėkite į lėkštes ir apibarstykite stambiai rankomis traiškytais „Bon Chance“ duonos traškučiais bei atlikusiomis petražolėmis.