Neįtikėtinai gardžios salotos su karamelizuotomis kriaušėmis, graikiniais riešutais, pelėsiniu sūriu ir duonos traškučiais BON JOY!
Gaivus majonezo padažas salotoms :
100 gramų Majonezas Vilnius
25 gramai alyvuogių aliejaus
15 gramų citrinų sulčių
15 gramų garstyčių grūdeliais
pagal skonį druskos
1 a.š. medaus
Visus produktus sumaišyti iki vientisos konsistencijos ir pagardinti druska.
Salotoms:
Pundelis gražgarščių salotų
6 kriaušių
200gr. graikinių riešutų
120 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu Masters Of Cheese
3 v.š. rudojo cukraus Assorti
4 v.š. medaus
2 v.š. sviesto Assorti
Kelios šakelės čiobrelio
BON JOY traškučių
2 kedro lentelių Kamado BONO
Į sausą keptuvę suberiame riešutus ir rudą cukrų. Kepiname kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Išimame juos iš keptuvės ir dedame į kitą indą.
Kriaušes pjauname pusiau, išimame sėklas, dedame po šaukštelį sviesto, medaus, ir šakelę čiobrelio. Paruoštas kriaušes dedame ant kedro lentelės ir kepame kepsninėje 180C 20 min.
Iškepusias kriaušes supjaustome riekelėmis.
Į lėkštė dedame salotas, po kriaušės gabalėlį, karamelizuotų riešutų. Salotas pagardiname sūriu ir Bon joy traškučiais, apšlakstome padažu.
Skanaus.
Receptas: „Virtuvės istorijos“