Salotos, ko gero, vienos populiariausių patiekalų ne tik šiltuoju metų laiku, bet ir visus metus.
Salotos maistingos ir lengvai paruošiamos, o pasitelkus šiek tiek fantazijos, galima jas pagyvinti įvairiomis uogomis, sultingais vaisiais ir duonos traškučiais BON CHANCE!
Ingredientai
1 persikas
100 g vyšninių pomidorų
50 g burokėlių lapų arba kitų mėgstamų salotų
1 trumpavaisis agurkas
2 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
2-3 šakelės šviežio baziliko
200 g mocarelos sūrio
60 g garstyčių ir medaus skonio duonos traškučių “Bon Chance”
Padažui:
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas raudono vyno acto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
šiek tiek druskos ir pipirų
Gaminimas
Mocarelos sūrį rankomis suplėšome į nedidelius gabalėlius, vyšninius pomidorus perpjauname per pusę ir viską dedame į salotinę. Į tą patį indą suberiame burokėlių arba salotų lapus, tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkintą baziliką. Agurką perpjauname išilgai, šaukšteliu išskobiame sėklas ir supjaustome nedideliais kūbeliais. Persiką perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Agurką kartu su persiko skiltelėmis ir duonos traškučiais suberiame į bendrą salotinę.
Atskirame inde sumaišome smulkintą česnaką su likusiais padažo ingredientais ir labai gerai išmaišome. Gautą padažą užpilame ant salotų ir permaišome.